#20 Beijing en het coronavirus
82471827_159012258867364_9061239035770437632_n

Terwijl ik richting de fietsen voor mijn appartement liep zag ik dat de straten uitgestorven waren. Waar normaal gesproken honderden mensen lopen, zag ik nu alleen een enkele bus voorbij rijden. Er zat niemand in. Moest ik ook terug naar binnen? Ik besloot toch mijn fiets op te gaan en mijn weg te vervolgen richting de sportschool. Toen ik daar aankwam werd ik meteen weggestuurd door een medewerker. De sportschool die normaal gesproken 24 uur per dag open is, ging nu ook op slot. Elke dag is er steeds iets minder mogelijk in Beijing. Wat zal er de komende dagen gebeuren?

Toen ik vorige week zaterdag (18 januari) mijn ouders ophaalde van het vliegveld, had ik nooit verwacht dat onze reisplannen zo’n omzwaai zouden maken. De eerste dagen genoten we van heel wat bezienswaardigheden: de Lama Temple, Beihai Park, het Zomerpaleis etc. Mijn ouders genoten zichtbaar van het mooie Beijing. Ik genoot met ze mee, aangezien ik na vier maanden werken echt toe was aan deze vakantie. Toen mijn ouders ongeveer vier dagen in Beijing waren, zagen we dat steeds meer mensen mondkapjes begonnen te gebruiken. Nadat iemand in de metro mondkapjes begon uit te delen, besloten we dat het tijd was ze ook maar te gaan gebruiken. Vandaag (26 januari) zie ik niemand meer zonder.

Op 23 januari kreeg ik het bericht dat veel festiviteiten (i.v.m het Chinese nieuwjaar) afgelast zouden worden. Dit was te verwachten, aangezien er veel mensen (uit verschillende gebieden) hierdoor samen zouden komen en de kans op infectie hoger zou worden. Ik was wederom niet verbaasd dat we de dag daarna ook te horen kregen dat alle bekende bezienswaardigheden zouden sluiten. We baalden, maar begrepen maar al te goed waarom deze maatregelen genomen waren. Ook mijn werkgever vroeg hoe het met me ging en of ze iets voor ons konden betekenen. Het was enorm lief bedoeld, maar het is allemaal afwachten. Belangrijk is om rustig te blijven. Wij hopen dat er gauw positief nieuws vanuit Wuhan komt. Om mijn ouders toch nog een Beijing ervaring te geven, besloot ik ‘Peking duck’ te bestellen. Niemand die dat voor het eerst kan eten zonder een glimlach op het gezicht te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien