#23 Een indoor zwembad
87339832_570134947186581_3329669517868531712_n

Aangezien ik alleen naar Beijing ben gegaan, heb ik vanaf moment een heel veel zelf moeten oplossen. Gelukkig zijn mijn collega’s erg behulpzaam, maar ook zij kunnen mij niet altijd helpen. Zo heb ik de afgelopen weken heel wat bijzondere ervaringen opgedaan. Veel expats hier hebben een Chinese partner, wat het leven toch wat makkelijker voor ze maakt. Wanneer mijn collega’s zich moeten melden bij het politiebureau, hun huur moeten betalen of een specifiek product nodig hebben kan hun partner dat zo voor hun regelen. Soms wou ik dat ik dit gemak ook had, maar ik moet zeggen dat ik ook heel veel heb geleerd door dingen zelf op te lossen.

Op de eerste dag in mijn appartement merkte ik dat mijn doucheputje het niet deed. Hij was volledig dichtgeslibd en ik kon met geen mogelijkheid het water wegkrijgen. Ik kon douchen voor 20 seconden, maar als het langer dan dat duurde kreeg ik een gratis zwembad bij het appartement erbij. Ik ging naar de winkel en kocht allerlei producten waarvan ik dacht dat het mij enigszins kon helpen. Kokend water, een ontstopper, Mr Muscle… niks hielp. 

Ik opende de app van mijn verhuurbedrijf en zag al gauw een plaatje van een moersleutel. Dat zou vast de techneut zijn? Ik drukte op het plaatje maar mijn scherm stond ineens vol met Chinese karakters. Ik maakte van alles een print-screen en liet het vertalen door mijn WeChat app. Ik had inderdaad een optie om een techneut te laten komen! Ik vulde zo goed als ik kon mijn gegevens in en mijn afspraak was gepland. De volgende dag toen ik uit mijn werk kwam werd ik door hem opgewacht. Hij had een enorm apparaat bij zich en was na 2 minuten klaar.  

Toen mijn indoorzwembad weg was, kwam er al gauw een nieuw probleem om de hoek kijken. Blijkbaar zat de hoofdaansluiting van de verwarming in mijn appartement. Het weer was ineens omgeslagen (van fijne zon naar sneeuw in een week!) en men wilde graag hun appartementen verwarmen. Ik kreeg een plaatje van het verhuurbedrijf opgestuurd met het verzoek of ik enkele knoppen kon omdraaien. Dit was toch gedoemd om te mislukken? Ik draaide wat knoppen om en hoopte dat het hiermee klaar zou zijn. Mijn appartement werd nog steeds niet verwarmd en op een gegeven moment begonnen allemaal mensen aan de deur te kloppen. Op een gegeven moment had ik zo’n tiental mensen (buren) in mijn appartement staan die begonnen te sleutelen aan de radiator. Ik liet het maar gebeuren, maar vroeg me wel af of ze wisten waar ze mee bezig waren. Vanwege de taalbarrière kon ik ze het ook niet vragen. Op een gegeven moment spoot er allemaal vies water uit de radiator. Blijkbaar zat de radiator verstopt met pulp. Pulp die nu op mijn witte muren zat. Maar goed, ik had in ieder geval een warme woning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien